March 11, 2010

Seluar baru aku dah koyak..


salam buat pembaca.. lama dah x update blog ini.. ish3..

jd utk tidak menghampakan harapan para pembaca.. sya tuliskan entry ini.. hoho..

ceritanya begini , ak ada seluar baru.. baru minggu ni aku start pakai.. beli kat Sg. Petani kedai Nagoya masa cuti tahun baru cina hari tu.. balik UMP malas mok pakai sbb agak gabak dan longgar.. lpas oter pun longgar lg.. sdgku excited mok pakai masih x mantap pulak sluar tu.. haizz.. then last2 ahad malam tu aku dgn sukanya ingin menjahit sluar itu.. hehe.. bab jahit menjahit ni best gak ak rasa.. haha.. lepas siap boleh la ku pakai ke kelas mggu ni..

dipendekkan crita.. pagi td lepas kelas aku tggu topek sebab mok tunjuk kat dia benda yg patut dia urus esok.. pkul 8 pgi esok aku dah xda kat UMP.. kena g shah alam utk majlis kenduri kahwin abgku hari ahad nti.. dan akan berjumpa parents slepas beberapa lama x jumpa sejak bulan 7 lalu.. ish3.. apapun , selamat pengantin baru abgku... moga kekal bahagia ke anak cucu.. senyumm..

crita disambung.. lepas tu topek datang dan dia perlu park motor kat depan pagar.. ak plak sdg berdiri atas basikal.. tiba2 , -------------------------------  (aksi censored).. huhu.. org2 sekeliling pelik tgok aku.. kakak2 senior tu siap gelak lg.. sedikit trauma pon ada gak.. ish3.. 5 minit kmudian aku berlagak okey dan cuba tenang.. abes kotor baju sluar aku... lebih malang lg ada luka dan berdarah.. dan paling malang seluar baru kesayangan aku koyak.. adeh.. sengalla.. baru mok rasa seluar baru, dah koyakk.. hayyoo..

pengajaran dari kejadian itu.. hendaklah sentiasa berhati hati pada bila2 masa d mana jua.. bg ak , kejadian tu sbnarnya adalah balasan dari Tuhan atas dosa2 lampau .. alhamdulillah.. astaghfirullah al azim.. bila2 masa sja Allah boleh tunjukkan kekuasaanNya.. beringat ingatlah selalu.. :~)))

3 input now:

Radhiah said...

kelakar la pulak ceritanya..haha..lain kali berhati hati..jgn mengelamun saja..hahaha

Md Hafiz said...

haha..tu la pasai..adeh

miko said...

huhu.. ade hkmah la tu sua koyakk