December 30, 2010

Harimau Malaya mantap!!

lawak bola

haha! wondering bilakah berita dalam pic ni akan jadi realiti.. except for the markus story.. hahaha

Tahniah buat pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia sebab berjaya memenangi Piala AFF Suzuki buat julung kalinya dengan menewaskan Indonesia agregat 4-2..

Gembira.. Bangga!!

kalau diikutkan pemain Malaysia memang hebat.. agak2 pemain MU pun kagum tengok diorang main.. haha..

rata-rata golongan cerdik pandai mempersoalkan dengan pemberian cuti umum satu hari di hari terakhir 2010, penghujung dekad pertama di abad ke 21.. boleh baca di sini.. antara faktornya ialah hilang produktiviti yang tidak seiring dengan pengeluaran gaji ataupun lain2 pembayaran dan urusan di hari terakhir tahun ini..

 

beberapa fakta menarik tentang kejohanan ini :

1.safiq rahim adalah kapten prtama malaysia menjulang piala aff

2.safee sali pemain prtama malaysia muncul penjaring terbanyak

3.k.rajagobal jurulatih pertama membawa kejuaraan kepada malaysia

4.fadhli shas adalah pemain termuda dlm kejohanan ini(19 tahun)

5.malaysia menjulang piala di hadapan pendukung indonesia

6.khairul fahmi a.k.a Apek satu2nya keeper save Penalty dalam kejohanan.

7.pemain Malaysia terpaksa dibawa masuk ke stadium Bung Karno dengan menggunakan kereta kebal diatas betapa fanatiknya penyokong Indonesia.

next is Asia cup plak.. kalau ada rezki boleh masok World Cup! muahaha

2 input now:

as eleyana said...

smgt ko ek.. berkobar2 betol.. ko tau tendang bola x?? haha

Si Hafiz said...

haha! mulut tu cover sket eh dalam berkata-kata. wlupun diri ini tak sehebat penyerang carlos tevez mahupun dimitar berbatov, tetapi skill dan kejituan kakiku ini agak memberangsangkan seperti pemain midfielder van der vaart ataupun defender nemanja vidic.. hua3