September 29, 2011

why do i feel like this sem baru start minggu ni..

hari pertama sem 5, kelas pagi tu start pukul 8. org rumah aku semua tido. yang tak bestnya basikal sudah dicuri orang, so dengan sempoi aku bejalan kaki ke kelas bahsa arab. sepanjang jalan aku rasa lain macam ja. haha. minggu pertama berlalu macam angin. 3 hari study pastu balik perlis. sama juga dengan minggu kedua, khamis malam berangkat ke perlis lagi. semuanya sebab laptop aku yang prob.. nasib baik free of charge.

so, sekarang sudah masuk ke minggu 3. still, rasa macam karakter Abe dalam 'Blues Untuk Aku' ataupun 'Aku Hidup Dalam Blues' dalam majalah Ujang. as usual lah, life mmg macam tu. ada masa naik ada masa turun dan ada masa blues.. and this is why i feel like this sem baru start minggu ni..

1. sebab aku sudah dapat laptop compaq CQ40 621AU version 2.0 aku balik lepas repair kat perlis

version 2.0 la sebab motherboard dia dah tukar baru. kalau dulu brand compaq, sekarang dapat HP pula. laptopku start rosak dari tawau lagi. main game lama2 punya pasal. siyes kalau takda laptop kat asrama memang gersang tahap padang pasir gurun sahara. dengan ada laptop ni dapatlah aku bernafas semula.

2. sesi open registration(OR) sudah tamat

dengan ini muktamadlah sudah timetable aku untuk sem 5. banyak kelas petang. tak baik untuk kesehatan. huhu



3. tajuk PSM aku tak konfem lagi

sekarang aku dah final year, kena buat projek sarjana muda sebeum graduate. tapi tajuk aku pun supervisor (sv) belum approve lagi. dah bagi 2 tajuk still tak mau terima jugak. aduyai dah nasib badan. member aku tajuk simple2 pun boleh lepas dgn sv diorang. i believe sv aku bukan calang2 punya orang. dia nak student under dia become a higher quality student and can master on their field. beruntung sapa dapat sv macam ni (kalau berani lah), tapi kalau tak ngam dengan dia, in the end can be other way la. so minggu ni la baru ada mood mau research title 'sebenar'. last choice, wajib ambil tajuk dia dan ikut cakap dia. end of psm 'title' story.

4. assignment, kerja2 SYSNET sudah mari

tak perlu cerita. saya sebagai siswa biasa suppose to be ada banyak benda yang perlu dibuat selain basic makan mandi tido dan solat.

5. helmet baru beside my almari

akhirnya aku beli helmet baru gak setelah lama memendam rasa. kali ni senanglah nak tumpang naik motor member. no more bare foot and cycling to go to class. hehe

lastly, its official the first sabtu-kuantan typical jalan2 day. after all, thank you Allah for everything you give.

4 input now:

Shakina Chu said...

Hafizz!!! Lamnanya x dengar cerita dari ko.. anyway, Happy belated Eid Mubarak!! hehe,, final year suda ko ka? All the best n take care ar!

Barakallahuminkum! :)

Si Hafiz said...

Looottt~ insyaallah mau post banyak2 lagi lepas ni.. makaseh, final year yg plg crucial dan mencabar.. hehe

puterajejawi said...

ermmmm sukar juga ya jadi orang muda macam afiz ni..ingatkan final year macam abah dulu-dulu ..major in account tak la sukar ....macam kat aorang putih " bed of roses" aja...apa-apa pun nasihat abah pertingkatkanlah ilmu di dada....selalu baca buku ilmiah dan dengar kuliah dan ceramah agama dan ilmiah banyak-banyak...latihla diri supaya pandai bercakap dan setanding dengan orang yang punya emotional intelligent yang tinggi..tau bawa diri mana saja mereka pergi....tiada yang sukar kecuali menemui malaikat maut dan berhadapan dengan soal mungkar dan nangkir..Insyaallah afiz mampu melakukan yang terbaik....

Si Hafiz said...

terima kasih abah atas nasihat abah yang cukup berguna..insyaallah afiz cuba buat yg terbaik..