April 1, 2011

you’ve to tackle that thing part 2..

groupmembers

haha. tengok gambar di atas memang klaka. terkena batang hidung aku dan member aku satu².. kalau tak terangkan pun mesti korang paham sendiri an an? hehe. memang selalu jadik bila ada assignment group.. kalau among dak pompuan aku tak pasti sangat samaada 4 karakter kat atas tu semua wujud atau tidak. tapi kalau among dak laki kompem semua ada. haha

mengenangkan ada adik² yang nak masuk uni *kot²lah diorang terbaca artikel ni* muntah  . so aku nak cita gak types of group members dalam pic tu..

1. bossy leader *dia ni ketua, yang bagusnya dia ‘pandai’ sangat agih²kan tugas, yang tak bestnya dia ni sendiri yang malas buat keja. suruh orang je pandai, member lain yang kena. hu3*

2. slacker *yang ni memang aku pun tak tau nak cakap apa daa, keja tak buat discussion tak datang. yang dia tau, “eh! assignment ari tu dah antar belum?” ish3 kekadang geram gak bila dapat member camni, saboo je lah~ *

3. fool a.k.a kurang cerdik *dia ni sebenarnya boleh buat part lain dengan lebih bijak, kemas lagi bernas. tapi masalahnya dia malas nak fikir panjang takpun malas nak buat research. dia nak buat part yang senang jek. itu pun kekadang ada masalah grammar atau masalah kecil². orang no.4 jugak yang kena semak balek. hampeh tol!! tapi oklah sikit banding yang no 2. uhuk2*

4. worker *alhamdulillah, 3 orang yang di atas patut bersyukur sangat² dan berterima kasih banyak² bila ada orang macam ni. dialah penyelamat bangsa carry mark. tapi kesian kat dia ni, sakit sorang² hua3. sesiapa yang type no 4 tu bersabar yek~ korang memang terbaik!! teruskan usaha dan insyaallah Tuhan mesti tolong~ p/s:jangan lupa senyum setiap hari :D . lagi satu jangan marah kat diorang sebab good relationships are more important than a few points for a grade :P *

jelas menunjukkan bila buat assignment group ni pun payah jugak jika tersilap pilih group member. tapi semua tu takda hal la kalau “apa yang penting? : kerjasama! ” ~

4 input now:

kin said...

ooo...aq kdg2 yg no3, dgn yg no4...xmalunya mngaku no.4..hahahaha...tpi yg xtahan jumpa yg no.2!!! urgh!!! geram2!

Egg Head said...

aq selalu jadi no4...woha..perasan bagus lagi aq nie....hahahaha....mangsa keadaan....rindu sama kamu....

Si Hafiz said...

@ kin : haha. siyes dalam otak aku skg tahun depan mo pilih ahli group lain atas apa yang telah terjadi sem ni..

Si Hafiz said...

@ wibar: haha. samala kita.. rindu jugak.. all the moments pass by.. hmmm