March 11, 2012

give more n more until there is no more.

sekarang sudah masuk minggu ke-5 study di sem akhir pengajianku di UMP sebelum menjalankan praktikal pada sem depan. unfortunately, things worked were not quite well till now. this is not the best journey compared to last2 sem before. huhu. selepas beberapa sem pengajian, keadaan sudah tidak sama lagi. perubahan kerap berlaku. ada yang baik, ada yang kurang memuaskan, dan ada yang jatuh. all depends to self-jati diri I assure. everything goes around from our mind.


I suppose, there are too many I can do and achieved with the time given here. lets push everything that you do until it bring benefits towards the end of the semester, the future and for hereafter of course.

6 input now:

Egg Head said...

salam fren..aku sgt merindui mu..huhuhu...doakan aq d sini...always smile with tears..

Si Hafiz said...

wasalam fren.. aku pun merinduimu jugak.. rindu mo dengar ko ajak aku p mesjid/surau sama2.. insyallah.. do your best fren.. i know you can do it..

Nur Yana said...

chaiyok2!! i'm struggling that bad too here. there is time rasa mcm nak quit tp paksa juga sbb tahu sngt kepentingannya. lagipun org kurg bijak bila belajar selalu jumpa banyak kesusahan, selalu kena banyak bersabar dan selalu kena banyak berusaha melebihi dari org lain. ustaz ckp org gini bila menuntut ilmu dapat 2 pahala. satu pahala menuntut ilmu. 1 lagi pahala sebab bersusah. tetapi disinilah letaknya keberkatan ilmu. haha. btw, congatulation dah di final year. mesti seronok kan. haha

alin said...

pakcikkk!! :P bila mau hupdate blog? haha~~

Si Hafiz said...

@ Yana ; betul sangat2 pe yang ko cakap tu. kita deserve ganjaran atas apa yang kita usahakan. lebih2 lagi usaha yang keras macam yang anda lakukan. :D. thanks. kentalkan semangat jadi student chemical okeh. hehe.

Si Hafiz said...

@ alin ; yela2. baru ja update. ko pun update sepat! x nak yg copy paste punya. nak yg ori. haha