January 22, 2010

away..




benda ni dah spt yg ku jangka.. yg utama jadi remeh dan yg remeh mnjadi utama.. nafsu dan keluhan menjadi raja, iman dan amal menjadi hamba.. ish3..hamba Allah ini sesat sejak 2 menjak nih..ermm..mmg susah nak kembali spt dulu.. mula2 duduk UMP, tiap hari diberi kekuatan dan ketaatan duk masjid sja bila masa dah time utk solat.alhamdulillah.. skg ni,aduh..hampeh!!.. where is the old me?i'm questioning myself..bukan tu sja, masuk kelas pun ala kadar sja.. duk dlm lecturer,ngantuk, xpaham, masuk tlinga kanan, kuar tlinga kiri.. balik kelas pula lain jalannya.. laptop baru mnjadi duri dalam daging.. benda yg spatutnya digunakan dgn baik disalah guna pula.. going boing boing.. and this keep my brain a headache..

every problems should have the solutions.. benda pertama perlu ak buat adalah bertenang.. cari punca dan penyelesaian terbaik.. buang yg negatif, ambil yg positif.. paling penting skali cari takhta utk Allah semula.. skg ni dah masa suntuk rasanya utk test dan etc.. perlu kerja lebih keras lg.. itulah spatutnya, harap x melencong.. ish3..perlu ada jadual yg lebih sistematik.. ada masa study masjid bca buku mandi makan tdo jalan2 men pes.. macam Puan Wan Maseri ckp,uni life is not same as like school feeding way.. perlu ada msa utk free study,research,exercise and should be more reffering.. BUT,as i can see around me.. kind of upside down.. hua3..

*** sem 2 SN first year in CS degree smmgnya tough ooo.. aku taip kat cni pak pung pak pung akhirnya yg asas adalah buat kerja lebih masa jugak dlm study ni..lagi satu pasal hubungan dgn member2 nih.. aku x leh nak komen apa2, tunggu dan lihat saja... keep it steady kata rhuban.. mereka manusia mcm aku..ada Tuhan kemahuan dan matlamat masing2.. everybody is trying to achieve what they want.. somehow, everybody have their own character.. aku x suka memenci orang lain dan sepatutnya xda pandangan serong dgn org lain.. insyaallah.. i just want to keep smiling and being nice to everyone..

again and again.. i miss my mother..

4 input now:

Radhiah said...

jangan biarkan nafsu mengawal akal hafiz,tapi biar akal yang mengawal nafsu..

Md Hafiz said...

terima kasih radhiah..

hafiz sangat menghargai nasihatmu itu..

good luck sem 2..

Radhiah said...

good luck jugak..
smoga sem ni lebih baik dari sem lepas..
insyaAllah..

Md Hafiz said...

InsyaAllah.. amin..

pohon diberikan kekuatan dan hidayah Allah..