October 5, 2009

Summary of d trip...


pada hari sabtu dan ahad mggu lalu,3 dan 4 Oktober..aku dan classmate telah berkhemah di sg. lembing..(agak skema lak ayat ini..kah3)...x perlu merapu lagi,trus kpd tentatif program..hehe..mula bertolak jam 8 30 pg..pkul 7 pg bru aku habis mndi,susun beg jap,jln p bus stop..msa kat tgh jln tu,adala skumplan kawan 5 org..tgh sronok2 bercrita..ada sorg tu gemok sket..tiba2 dia p tendang pokok dgn gayanya..lalu terjatuh tergolek mcm nangka busuk..ha3..(kjam lak aku)..aduhai..lawak d pg hari..smpi kat bus stop tu,aku tercari cari mna bas aku..nasib baek ada member brnma Azwan,dia bwa enpon..so,ada connection..naik bas,suma org dah ramai..pegi kat blakang,jmpa classmate yg tgh excited..tp ada pulak sorg tu yg x dpt d kesan..siannya dia..hilangla markah kokum..alala..otw,aku zzzzzz....
smpi kat sg lembing kul 9 10..wah luas gak tmpt nih..rupa2nya kwsn prlombongn satu msa dulu...dlm pkul 9 30,ktorg ada briefing sket..sarapan..10 30 trus p mount trekking..eh jap2..sblum tu aku dilantik jdi ktua kmplan 10..pembntuku muhd afik bin rosli..rosli..???hehe..2 org lgi..muhd azwan bin muhd yusi(org yg tolong aku pg td)..dan azierul azry bin ramly(org yg tggl sbelah rumah aku)..rupanya kem ni khas utk student2 komputer dan elektrikal..mengrtkn silaturahmi la ktakan..aku trpksa korbnkan beg aku utk mgkt bekalan..ish3..
truskn bertrekking,semua dlm 1 barisan...agak eksited pda mulanya.. trekking of d year..haha..x penah2 aku mendaki bukit..jalannya agak smpit..tpi pergh!!indahnya lukisan alam...bunyi2an yg merdu...smuanya tersingkap d dlm hutan..sambung2..mak aih tingginya nak kena daki..panas lak tuh..kul 11 37 bru kitorg smpi kat simpang bukit..pergh!!..ada antra kami brpeluh smpi baju basah..boleh peras lagi..haha..rehat sebentar minum air..truskan mendaki sehingga kul 1..sampi ke puncak bukit pertama...yehaa....


tiba2..hujaaannnnn....argh,leganya....terhapus sgala penat dan panas yg ada..meneutralkan balik keadaan badan..basah kuyup lak..haha..indahnya pmndgn dri atas bukit...truskan pjlnn lagi smpi puncak bukit ke 3..lebih kurg kul 2 kitorg smpi..kat situ kena buat first aid lak..group aku kena buat rawatan patah tengkuk..dgn mggunakan sbijik botol,sapu tgn aku dan kompek plastik kitorg ikat tengkuk c afik..haha..dah beres semua,kali ni nak turun lak..pergh!!menggigil kaki msa nak turun guna tgga..hampir 2000 tgga kalau x silap sya..tpi sgt puas hati bila dah turun..smpi kat tmpt pginapan kul 3...




dah tu mkn tgh hari dan smayang zohor..kul 4 dibagi kemah..buat khemah..geram tol bila kemah x nak jadi..mereng sana dan sini...grrrr..bukan silap kami tp kerangka tu yg x ckup pnjg..ciss!!!...ah lantakla,jnji ble tidur..smlm je..next,xda aktiviti lak..


pkul 5,ktorg mintak izin nak mndi sungai..dibenarkn,apa lagi...yehaaa.....
pkul 8 stgah mkn mlm..jam 9 ada briefing smpi kul 10..mlm ini ada nightwalk..yehaa..seram pon ada..haha..tpi mula kul 12..so,aku shaz dan che wei cari pot utk tidoo..geram tol bila kemah tu sempit dan panas...last2 kitorg tidur beralaskan simen dan berbumbungkan langit..nyrnyak gak..dari kul 11 smpi 11 30..pastu smbg balik kat tmpt smyg...
lebih kurg kul 12 50 aku dikejutkan..sbab dah smpi turn kitorg utk nightwalk..jalan punya jalan,kitorg sesat...apala...pastu amek kedudukan balik..masuk hutaannn....seram sejuk ooo...zirul pegang torchlight ngn afik pegang map kat depan....(smgt lak diorg nih)..aku ngn wan kat blakang..ikut jer..pastu terjumpa group lain..jln sama2lah..hehe..then smpi kat tmpt harta karun..disuruh cari kat tempt smbunyi..dkt sejam kitorg cari..geram tol x dpt2..last2 afik jumpa bila tension dah tahap maksima..then balik kat resort..kitorg berjaya..haha..dlm kul 3 20 la kitorg smpi..penat tp puas hati..smbg tido kul 4 smpi 8 stgh..
tertggl sbuh lak..sarapan..gosok gigi..x mandi..kul 9 mlakan aktiviti memasak..tugas aku..erm..oh ya..tukang tengok org masak nasik..apa punya perangai daa..smpi kul 1 siap..



pastu lepak2 amek gmbr..xda keja lain daa..pastu kemas kemah dan brg2..kul 1 stgh mkn..smyg..kul 2 aktiviti terakhir..penilaian terakhir..iaitu sempurnakan proses menjerat through sangkar arnab..afik dgn conpidennya mencuba..first time gagal,second time gagal lgi..kitorg dah gabra..malu la klau x dpt buat..last2 bole gak dgn kerjasama kitorg..cewah...abis aktivit ni dlm kul 3 20..ada ucapan skit..pastu balik...sampi ump kul 4 40..aduhai penat giler..

best jugak camping trip nih..bnyk pengalaman baru lagi best...member pun dah bertambah..perangai member2 klas pun smakin dpt ku fahami terutmanya psal rokok dan usha awek..haha..aku balik dgn penat..muka aku dah itam dah...badan aku melekit lekit..baju aku dah busuk dah...kena cuci la pasni...lalalala...mudah2han ada lg camping trip pasni..klau x wajib,kompom aku berfikir 3 4 kali utk ikut..hahahaha......

6 input now:

miss nora said...

ngaha pic plg last....hahhaha...tq 4 edit..hak3

hafizhaseng said...

ngaha..edit mmg edit..yg pntg projek kta bjln lancar..haha

Laa said...

ohh...cmni rupa ko.. ^_^ (baru tau ni~) haha~

hafizhaseng said...

haha..mmg lama dah x jumpa..amacam..nsem x aku..?kah3...

miss nora said...

ceh...ok bha kalau kau....wakakakka

hafizhaseng said...

haha..ok2..x lama lgi tu..